مجموعه سازی نخستین رکن کتابخانه ها و کتابداری است. زیرا سایر فعالیت های کتابخانه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم پس از آن شروع میشود. البته که مجموعه سازی منابع فیزیکی با منابع دیجیتال تفاوت هایی اساسی دارد؛ اما در نهایت کلیه این منابع چه چاپی و چه الکترونیک، محتوای هر کتابخانه را می سازد.
به صورت کلی مجموعه سازی به مجموعه فعالیت هایی اطلاق می شود که به فراهم آوری امکان دستیابی مراجعه کنندگان به مواد مورد نیاز، و زنده نگهداشتن مجموعه و حفظ پویایی آن از طریق ارزشیابی و وجین مجموعه صورت می گیرد و به همین دلیل یکی از مهمترین و در عین حال از مشکلترین فعالیت های تخصصی کتابداران است.
کتابخانه های دانشگاهی علوم پزشکی زاهدان هم از این قاعده مستثنی نیست. خرید منابع دیجیتال کلیه کتابخانه های دانشگاه، در تمامی طول سال انجام می شود. نیاز سنجی به صورت منظم توسط کتابداران به ویژه در بخش های امانت و کتابداران بالینی و بیمارستانی صورت گرفته و به کتابخانه مرکزی منتقل می شود. سپس از مسیرهای مختلف این منابع جمع آوری و خرید می شود. این موارد، علاوه بر انتشار در بخش تازه های کتاب وبسایت کتابخانه مرکزی، به مسئول مورد نظر و یا به صورت مستقیم به شخص درخواست کننده، تقدیم می شود.
در مورد سایر منابع دیجیتال همچون مقالات و مجلات الکترونیک نیز شیوه ای جداگانه در پیش گرفته می شود. به این صورت که تا جای امکان تأکید بر اشتراک بانک های اطلاعاتی غنی و معتبر است؛ چون علاوه بر صرفه مالی، تعداد موضوعات متنوع تری تحت پوشش قرار می گیرد.